annonce

5 opskrifter på vegetar retter du kan bruge til dit næste middagsselskab

Fyldte portobellosvampe

Ingredienser

4 store portobellosvampe, stilkene er fjernet

1/4 kop olivenolie, fordelt

1 lille løg, skåret i tern

3 fed hvidløg, hakket

1 rød peberfrugt, skåret i tern

1/2 kop brødkrummer

1/4 kop parmesanost, revet

1 teskefuld tørret oregano

1/4 teskefuld salt

Friske persilleblade til pynt

Vejledning

Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C)

Læg svampene med oversiden nedad på en let olieret bageplade. Bages i den forvarmede ovn i 10 minutter. Tag dem ud af ovnen, og sæt dem til sideVarm 2 spiseskefulde olivenolie op i en stor stegepande ved middelvarme. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege, indtil begge dele er gennemskinnelige. Rør rød peberfrugt, brødkrummer, parmesanost, oregano og salt i

Fyld hver champignon med brødkrummeblandingen. Dryp hver svamp med 1/4 teskefuld olivenolie. Bages i den forvarmede ovn i 20 minutter. Pynt med persilleblade før servering.

Grillede grøntsagsspyd

Ingredienser

1 zucchini, skåret i stykker på 1 tomme

1 gul squash, skåret i stykker på 1 tomme

1 grøn peberfrugt, skåret i stykker på 1 tomme

1 rødløg, skåret i stykker på 1 tomme

1/4 kop olivenolie

2 spiseskefulde balsamicoeddike

1 teskefuld tørret oregano

1/4 teskefuld salt

Vejledning

Læg træspyddene i blød i vand i 30 minutter. Forvarm grillen op til høj varme

Pisk olivenolie, balsamicoeddike, oregano og salt sammen i en stor skål. Tilsæt grøntsagerne, og vend dem rundt for at dække dem

Sæt grøntsagerne på spyddene. Grill dem i 10 minutter, eller indtil de er møre, og vend dem en gang.

Ristet blomkål med hvidløg

Ingredienser

1 blomkålshoved, skåret i buketter

3 fed hvidløg, hakket

1/4 kop olivenolie

1/2 teskefuld salt

1/4 teskefuld sort peber

Vejledning

Forvarm ovnen til 400 grader F (200 grader C)

I en stor skål blandes blomkålsblomsterkål og hvidløg med olivenolie. Smag til med salt og sort peber. Fordel dem på en bageplade, og rist dem i den forvarmede ovn i 25 minutter, mens der røres en gang midtvejs.

 

  1. Aubergine med parmesan

Ingredienser

1 aubergine, skåret i 1/2-tommers skiver

Salt til at drysse med

1 kop mel til alle formål

2 æg, pisket

1 1/2 kop brødkrummer

1/4 kop revet parmesanost

1 spiseskefuld tørret persille i flager

1/4 teskefulde hvidløgspulver

1/4 teskefuld løgpulver

1/4 teskefuld salt

1/4 teskefuld sort peber

1 kop olivenolie til stegning

Instruktioner

Drys aubergineskiverne med salt, og læg dem i en si. Lad dem stå i 30 minutter for at trække bitterheden ud. Skyl og dup dem tørre

Kom mel, æg og brødkrummer i tre separate, lavvandede skåle. Tilsæt parmesanost, persilleflager, hvidløgspulver, løgpulver, salt og sort peber i brødkrummeblandingen. Bland godt

Varm olivenolie op i en stor stegepande ved middelhøj varme. Dyp aubergineskiverne i mel, dyp dem derefter i æggene og smør dem derefter i brødkrummeblandingen. Steg auberginen i den varme olie i ca. 3 minutter på hver side, eller indtil den er gyldenbrun.

Krydret taquitos med sorte bønner

Ingredienser

1 spiseskefuld olivenolie

1 løg, skåret i tern

2 fed hvidløg, hakket

1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet

1/2 kop salsa

1 teskefuld chilipulver

1/2 teskefuld spidskommen

1/4 teskefuld salt

8 (6-tommer) majstortillas

Instruktioner

Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C)

Varm olivenolie i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg, indtil begge er gennemsigtige. Rør sorte bønner, salsa, chili og chili i pulver og spidskommen

Læg tortillaerne ud på et fladt underlag. Fordel bønneblandingen jævnt på dem, og rul hver tortilla sammen til en stram cylinder. Læg taquitos med sømmen nedad på en let olieret bageplade

Bages i den forvarmede ovn i 20 minutter, eller indtil de er sprøde. Serveres med creme fraiche og salsa. En af de bedste vegetarretter du kan lave.