annonce

Sådan vælger du en hunderace

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven og kan berige vores hverdag med glæde og varme. Hunde elsker deres ejere ubetinget og venter altid spændt på, at du kommer hjem fra skole eller arbejde. Er du på udkig efter den helt rigtige hund, hvis størrelse og sind passer til jeres familie, er der mange forskellige racer at vælge imellem. Vi giver dig her en kort guide til, hvordan du vælger den rigtige hunderace.  

Der findes tonsvis af forskellige hunderacer, nogle hunde er meget store og nogle meget små. Andre har meget pels og fælder en del, hvor andre hunde har kort pels og er allergivenlige. Nogle hunde er sprængfyldte med energi og andre har et mere roligt sind, derfor kan det være godt at vide lidt om de forskellige hunderacer, før man køber en hund.  

De små hunde 

Er du på udkig efter en mindre hund, er der flere af slagsen. Heriblandt findes f.eks. en Chihuahua, Pomeranian, Yorkshireterrier eller en Malteser.  

En Malteser er en medgørlig og intelligent hund, som trives godt i lejligheder og mindre rum. Følg linket Malteser for at læse mere.  

Små hunde kan være gode, hvis man har helt små børn. På den anden side vil I også have stor glæde af en lidt større hund, i takt med at børnene bliver større.  

De store hunde 

Er du derimod på jagt efter en lidt større hund, vil du også her kunne finde mange forskellige racer. De mest populære hunde af større karakter er en St. Bernard, en Rottweiler, Grand Danois eller Golden Retrievers. 

Store hunde bliver oftest betragte som rolige og venlige, og er meget kontaktsøgende. Hvis du ønsker at gå på jagt med din hund, anbefales en Engelsk Springspanier eller en Labrador. Disse er særligt opmærksomme hunde og ligeledes også meget kærlige.  

Inden du køber en hund, er det bedste du kan gøre at gøre dig klog på, hvilken hund der passer bedst til jeres behov som familie.  

Kommentarer lukket til Sådan vælger du en hunderace