Uncategorised

Stress af med disse 3 simple tips

Moderne mennesker har hektiske liv – ikke bare, fordi vi har et travlt arbejdsliv, men også fordi vi har høje forventninger til livet generelt. Vi vil gerne være de bedste kolleger, partnere og forældre, og det kan være stressende. Læs med og få 3 tips til at stresse af. 

Der er ikke noget galt i, at man gerne vil gøre det godt. De fleste af os drømmer om perfekte liv, hvor vi aldrig laver fejl, og det hele bare spiller. Det er bare ikke særlig realistisk. Til gengæld er det stressende, og derfor kan vi have brug for nogle tips og tricks til lige at få trukket vejret og slappet lidt af en gang imellem. 

Sjovt nok kan den lille pause, hvor vi tager os af os selv og vores egne behov, indvirke positivt på vores præstationer. Faktisk bliver vi de bedste kolleger, forældre, partnere og så videre ved at tage ansvar for, at vi får opfyldt vores egne behov – for da bliver vi nemlig meget bedre i stand til at møde andres. 

Tip #1: Husk dig selv 

Det er ikke noget nyt, at danskere har en travl hverdag med høje forventninger og meget pres. Vi arbejder mange timer om ugen, og der er store krav til kvaliteten. Men faktisk gør du et bedre stykke arbejde, hvis du også lige husker dig selv. 

Det kan godt anbefales en gang imellem at læne dig tilbage i kontorstolen og tage en slapper med saftig underholdning, nyheder og gossip. Det lyder måske paradoksal, men faktisk bliver du mere effektiv, når du også lige kommer ned i gear en gang imellem. 

Tip #2: Måltidskasser gør livet lettere 

Der er nok at se til i vores moderne verden, og på samtlige fronter vil vi gerne give de bedste resultater. Det gælder også hjemme i køkkenet, hvor vi helst gerne vil være superkokke, der serverer gourmet for både os selv, vores partner og vores familier. 

Og en god kost er da også et rigtig vigtigt aspekt af både det mentalt og fysisk sunde liv. Men du kan godt spise lækkert og varieret uden at skulle opfinde den dybe tallerken – og ikke mindst dens indhold – hver aften. Du får et noget lettere liv med måltidskasser, og det kan altså virkelig være en stor lettelse. Du kan få bragt kassen lige til døren, og så følger du bare opskriften.  

Tip #3: Det er sundt at se noget andet 

Et afbræk fra hverdagen kan være tiltrængt for de fleste. Tit kommer vi tilbage med fornyet energi og overskud. Og du behøver ikke tage ret langt væk for at få et pusterum. Faktisk er det ikke så vigtigt, hvor du tager hen, så længe du bare kommer lidt væk og ser noget andet. Det kan fx være en weekendtur til Odense, hvor du ser H. C. Andersens Hus og får lidt eventyr og inspiration. 

Kommentarer lukket til Stress af med disse 3 simple tips