baby
annonce

Træn dit barn til at sove alene

Når det lille barn er stort nok til at kunne sove alene, bør man forsøge at vænne barnet til det. Det kan dog godt være svært, da barnet helt naturligt er afhængig af den dejlige tryghed, der er ved at sove sammen med far eller mor. Her i artiklen ser vi på, hvad du kan gøre for at vænne dit barn til at sove alene på sit eget værelse. 

Der er flere muligheder, når man gerne vil have, at ens barn skal lære at sove i sin egen seng på sit eget værelse. Du kan sidde på en stol ved siden af barnet, så det ved, at du er der. Når du sidder der og keder dig, kan du bruge tiden på at surfe på nettet eller måske købe noget. Det kan være, du længe har haft kig på Skærmbeskyttelse iPhone SE (2020)/8/7/6, så er det nu, du i ro og mag kan få købt det. 

Vågelampe 

En anden mulighed er at undersøge udvalget af vågelamper og herefter købe en. Lampen er ofte udformet som et dyr eller andet som barnet føler tryghed ved, og udsender et dæmpet, blødt lys som giver tryghed og en lille smule lys, uden at det dog forstyrrer barnet i at falde i søvn. Mørket kan føles fremmed og utrygt, især hvis man ligger alene uden mor eller far. 

Der er altså flere ting, man kan overveje, når baby skal lære at sove alene. Det er vigtigt at barnet lærer det, så man selv kan have et privatliv og få en ordentlig nats søvn. Dog ses det i godhedens navn at selv meget store børn sover hos deres far og mor. Det kan man naturligvis gøre en gang i mellem, men barnet bør også lære at sove for sig selv. 

Kommentarer lukket til Træn dit barn til at sove alene